A 55-a ediție a Festivalului „Mărțișor” va fi dedicată medicilor

  • 25 Februarie 2021 14:30
A 55-a ediție a Festivalului „Mărțișor” va fi dedicată medicilor

Festivalul „Mărțișor” revine pe scenele de la Chișinău, după ce ediția de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19. Cea de-a 55 ediție a Festivalului, care se va desfășura între 1 și 10 martie, va fi dedicată medicilor.

Timp de zece zile, pe scenele din Chișinău artiștii din Republica Moldova vor readuce în fața spectatorilor festivalul „Mărțișor”. Mai mult, la spectacole vor participa și artiști din afara Republicii Moldova: invitați din România, Germania și Ucraina. Ministrul în exercițiu al Educației Lilia Pogolșa spune că revenirea festivalului „Mărțișor” în sălile de concert este un semn al dorinței de a reveni la normalitate.

Spectacolul de inaugurare a Mărțișorului, în mod tradițional, va avea loc la Palatul Național „Nicolae Sulac”, spune directorul ”Moldova Concert”, Andrei Locoman.

La 1 martie, ora 18.00, dăm startul celei de-a 55 ediții cu spectacolul „Mărgăritare”. Tradițional pe 4 martie, va evolua Orchestra Națională de Muzică Populară cu spectacolul „Vă cântăm din nou cu drag”. Pe șase martie - e vorba despre concertul „Fluieraș”, iar pe opt martie va avea loc un festival dedicat femeii.

Autoritățile spun că în cazul în care situația epidemiologică se va agrava și va fi nevoie de noi restricții, se vor conforma deciziilor Comisie Naționale de Sănătate Publică.

Concertele „Mărțișor” vor putea fi organizate și în alte localități din Republica Moldova, cu respectarea tuturor regulilor epidemiologice.

În acest an, bugetul festivalului este de 1 milion 900 de mii de lei, cu un milion mai puțin decât anul trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău