97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. O serie de manifestări la Chișinău

  • 24 Martie 2015 13:58

O serie de manifestări – conferințe științifice, concerte, spectacole de teatru și acțiuni stradale, dedicate împlinirii a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România vor fi organizate la Chișinău și în alte orașe ale Republicii Moldova.

Astfel, joi, 26 martie, va avea loc dezvelirea bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza,în comuna Gura-Galbenei, raionul Cimișlia.

Vineri 27 martie în ziua Unirii Basarabiei cu România, la casa-muzeu „Constantin Stere” din comuna Ciripcău, raionul Florești, va fi adus bustul din bronz a lui Constantin Stere și va avea loc vernisarea expoziției „Generația basarabeană a Marii Uniri”. Acțiunile sunt coordonate de Institutul Cultural Român la Chișinău.  

Totodată Organizația Tinerii Moldovei, care a lansat astăzi campania ”Unirea Înseamnă” cu scopul de a informa opinia publică despre beneficiile reunificării Republicii Moldova cu România, vor organiza pe 29 martie în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, Marea Adunare Tricoloră.

Amintim că la 27 martie se împlinesc 97 de ani de la votarea de către Sfatul Țării a Unirii Basarabiei cu România, în 1918. 22 de ani mai târziu, la28 iunie 1940  ca urmare a Pactului Ribbentrop-Molotov, trupele sovietice reocupă Basarabia și o anexează la Uniunea Sovietică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău