90 de kilometri de drumuri, construite din bani europeni, vor fi dați în exploatarea în Republica Moldova

  • 12 Septembrie 2022 14:23
90 de kilometri de drumuri, construite din bani europeni, vor fi dați în exploatarea în Republica Moldova

În scurt timp, în Republica Moldova vor fi dați în exploatare peste 90 de kilometri de drumuri construite din bani europeni.

Printre acestea, traseul Bălți-Fălești-Sculeni, Porumbrei-Cimișlia, Chișinău-Orhei-Bălți, porțiunea de drum de la intrarea în orașul Sângerei, drumul de ocolire Bahmut și altele, a anunțat vicepremierul Andrei Spânu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Autoritățile își propun un plan ambițios de reabilitare a drumurilor pentru următorii șapte ani.

”La Sud, se fac ultimele lucrări pe drumul de ocolire a orașului Comrat, iar începând de luna aceasta va fi dat în exploatare. La Centru țării se repară drumul Costești-Țipala, care include patru sectoare, finanțat de Banca Mondială. În luna septembrie trebuie să fie gata primul sector, iar celelalte trei până în decembrie 2022. La Nord, se reabilitează două sectoare de drum, Bălți-Sărăteni. Sectorul 1, cu o lungime de 12 km, va fi dat în exploatare în septembrie 2022, iar sectorul 2, cu o lungime de aproximativ 18 km, va fi gata până la finele acestui an”, a spus Andrei Spânu.

Pentru construirea drumurilor, în următoarea perioadă, autoritățile au identificat peste jumătate de miliard de euro, de la partenerii externi, potrivit lui Andrei Spânu.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău