80 de soldați și zece unități de echipamente militare rusești distruse sâmbătă în sudul Ucrainei, susține Armata de la Kiev

  • 08 Mai 2022 09:28
80 de soldați și zece unități de echipamente militare rusești distruse sâmbătă în sudul Ucrainei, susține Armata de la Kiev

Forțele ucrainene au distrus 80 de ocupanți și zece unități de echipament militar rusesc în sudul Ucrainei la 7 mai, susține Comandamentul Operațional Sud, transmite Ukrinform, citat de News.ro.

“Forțele noastre de apărare au lovit peste 120 de ținte ostile. Pierderile totale ale ocupanților în ultima zi sunt 80 de invadatori ruși și 10 unități de echipamente: un depozit de bărci, un sistem de rachete antiaeriene Tor, o dronă de recunoaștere Forpost doborâtă în dimineața deasupra regiunii Odesa, un vehicul de aterizare și trei obuziere. La Stanislav, în regiunea Herson, inamicul a fost lipsit și de un depozit de muniții”, se arată în raport, potrivit sursei citate.

În ultimele 24 de ore, inamicul nu a fost activ pe linia de contact în regiunile Herson și Mikolaiv, dar bombardamentele de artilerie și mortier și atacurile cu rachete nu s-au oprit.

În ultima zi, patru rachete de croazieră au fost lansate în regiunea Mikolaiv, iar orașul Mikolaiv și suburbiile sale au fost de trei ori sub focul Tornado MLRS.

“Prin bombardarea infrastructurii, inamicul distruge clădiri rezidențiale, micile afaceri, moștenirea culturală și, cel mai important, vieți umane. Din păcate, există victime”, au spus Forțele Armate ale Ucrainei.

Pe 7 mai, invadatorii ruși au atacat regiunea Odesa cu zece rachete de croazieră.

În perioada 8-10 mai au fost impusse restricții de circulație în Odesa și regiunea Odesa.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău