66 de centre de sănătate vor fi dotate cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare

  • 21 Septembrie 2018 16:36
66 de centre de sănătate vor fi dotate cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) va finanța dotarea a 66 de centre de sănătate și oficii ale medicilor de familie afiliate acestora din 10 raioane ale Republicii Moldova cu echipamente medicale pentru diagnosticarea precoce a problemelor de sănătate.

Echipamentele vor fi oferite în cadrul proiectului moldo-elvețian "Viața Sănătoasă: Reducerea poverii bolilor netransmisibile în Republica Moldova", care își propune să contribuie la îmbunătățirea sănătății populației din Moldova, în special din zonele rurale, prin intermediul reducerii poverii bolilor netransmisibile.

Setul de echipamente urmează să fie repartizat instituțiilor medicale din Briceni, Edineț, Fălești, Ungheni, Orhei, Criuleni, Ștefan Vodă, Vulcănești, Taraclia și Cahul.

Un set constă din: pulsoximetru, panglică centimetrică (bandă) medicală cu dispozitiv pentru calculul indicelui masă corporală și stetoscop medical. În total, vor fi distribuite 278 seturi de echipamente ce conțin 834 de unități. Costul acestora se ridică la 60 de mii de franci elvețieni (5,7 mii de euro).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău