63 de ani de la nașterea lui Patrick Swayze. Vă amintiți de "Dirty Dancing"

  • 18 August 2015 14:03
63 de ani de la nașterea lui Patrick Swayze. Vă amintiți de

Actorul american Patrick Swayze, devenit celebru cu rolul instructorului de dans din filmul "Dirty Dancing", s-a născut în Houston, pe 18 august 1952, și a cunoscut lumea divertismentului foarte devreme.

Tatăl său era campion de rodeo, iar mama sa deținea un studio de balet.

Swayze a devenit unul dintre starurile Hollywood-ului cu rolul din "Dirty Dancing" (1987), care este unul dintre cele mai populare filme din lume.

Actorul, născut în Texas, a jucat în acest film rolul atractivului instructor de dans Johnny Castle, alături de Jennifer Grey, în rolul unei adolescente timide pe nume Frances "Baby" Houseman, care se transformă într-o femeie îndrăzneață sub influența acestuia, în timp ce se află în vacanță, într-o stațiune din New York, acțiunea peliculei având loc în anii 1960.

În ianuarie 2008, Swayze a fost diagnosticat cu cancer la pancreas în stadiul 4, una dintre cele mai mortale forme ale bolii. În momentul în care a făcut public acest lucru, boala se extinsese și la ficat.

Însă actorul a ales să lupte împotriva cumplitei boli, optând pentru un tratament cu un medicament experimental, el surprinzând Hollywood-ul când a ales să filmeze pentru un nou serial de televiziune, "The Beast", în care a jucat rolul principal, cel al unui detectiv de poliție.

"Cred că toată lumea era de părere că sunt nebun... se gândea că voi distruge un serial de televiziune", spunea Swayze într-un interviu acordat în ianuarie 2009, adăugând că diagnosticul care i-a fost pus l-a speriat și l-a înfuriat.

"Dirty Dancing", un film care a fost realizat cu un buget mic și aproape refuzat de studioul de producție, a devenit un hit de box office, a obținut nominalizări la Globul de Aur pentru actorii principali și a fost recompensat cu un premiu Oscar, pentru piesa "(I've Had) The Time of My Life".

Producătorii nu și-au făcut mari speranțe în legătură cu "Dirty Dancing", dar filmul a avut încasări de 64 de milioane de dolari în box office-ul nord-american și de 214 milioane de dolari la nivel mondial.

Swayze a fost unul dintre autorii piesei "She's Like the Wind", pe care a interpretat-o pentru coloana sonoră a filmului. Piesa a ajuns până pe locul al treilea în topurile de specialitate. Filmul a rămas popular peste două decenii și a beneficiat și de o adaptare pentru scena de teatru.

În 1990, "Ghost" a devenit un suces și mai mare decât "Dirty Dancing", încasând peste 217 milioane de dolari în America de Nord și circa 505 milioane de dolari la nivel mondial.

Swayze a jucat rolul iubitului decedat al personajului interpretat de Demi Moore, Sam, într-o comedie romantică ce a fost nominalizată la Oscar. Whoopi Goldberg a câștigat un premiu Oscar pentru rolul jucat în acest film, al unui medium care îl ajută pe Sam să comunice cu iubita sa de dincolo de mormânt. Goldberg a declarat că Swayze a fost acela care l-a convins pe regizorul Jerry Zucker să o distribuie în acest rol.

Patrick Swayze a fost nominalizat de trei ori la premiile Globul de Aur, pentru rolurile din filmele "Dirty Dancing" (1987), "Ghost" (1990) și "Reginele balului/ To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar" (1995), și are o stea pe Walk of Fame la Hollywood.

Actorul american Patrick Swayze a murit după o lungă luptă cu un cancer la pancreas, la vârsta de 57 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
26,24
Nori împrăștiați
Umiditate:65 %
Vint:4,63 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
21
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău