6000 de militari au fost trimiși de Donald Trump la granița cu Mexicul, pentru a opri migranții

  • 24 Noiembrie 2018 12:33
6000 de militari au fost trimiși de Donald Trump la granița cu Mexicul, pentru a opri migranții

Președintele american, Donald Trump, a cerut din nou Congresului să aprobe fonduri pentru construirea zidului la granița cu Mexicul. Apelul repetat al președintelui intervine pe fondul creșterii presiunii migranților sud-americani care vor să intre în Statele Unite, transmite Radio Rom ia Actualități.

După ce joi sute de migranți central-americani au protestat zgomotos la granița Mexicului cu SUA, cerându-i președintelui american să-i lase să intre în SUA, Donald Trump a revenit ieri pe Twitter, cerând republicanilor și democraților să adopte un pachet bipartizan de securitate a frontierei care să includă finanțarea zidului pe care l-a promis în campania prezidențială.

Dupa 40 de ani de vorbe a venit în fine vremea acțiunii, a scris pe Twitter președintele, în vreme ce au apărut noi informații despre faptul că un număr record de minori, neînsoțiți se află în custodia SUA și că așa-numita caravană de migranți central-americani, în jur de 5.000, se află la granița cu California în Tijuana, Mexic. Din Palm Beach, Florida, unde a petrecut Ziua Recunoștinței, la Clubul său de golf Mar-a-Lago, președintele Trump a reafirmat formula sa preferată: „dacă nu avem granițe, nu avem țară” și a amenințat să închidă complet granița cu Mexicul.

„Vom închide punctele de intrare în SUA până când situația va reveni sub control”, a declarat Donald Trump.

Președintele Trump a trimis la granița cu Mexicul 6.000 de militari, arătând că, dacă va fi nevoie, aceștia sunt autorizați „să folosească forța letală”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău