60 de vinificatori din R.Moldova își vor prezenta vinurile în PMAN. Sărbătoarea se va desfășura concomitent și în România

  • 06 Octombrie 2018 08:02
60 de vinificatori din R.Moldova își vor prezenta vinurile în PMAN. Sărbătoarea se va desfășura concomitent și în România

60 de vinificatori din Republica Moldova își vor prezenta vinurile în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală începând de sâmbătă cu ocazia Zilei Naționale a Vinului. În acest an, Ziua Vinului se va desfășura concomitent și în România, la Snagov.

Ediția din acest an a Zilei Naționale a Vinului se va desfășura cu genericul „Vin din sufletul Moldovei”, potrivit Oficiului Național al Viei și Vinului. La cea de-a 17-a ediție a festivalului, peste 60 vinificatori din cele trei regiuni cu Indicație Geografică Protejată își vor prezenta vinurile.

Mâine, în prima zi a sărbătorii, producătorii moldoveni vor defila în Piața Marii Adunări Naționale, sub acompaniamentul mai multor interpreți de muzică populară, printre care Zinaida Julea, Surorile Osoianu sau Maria Iliuț.

Oaspeții festivalului vor putea participa și la „Școala Vinului”, unde experții Oficiului Național al Viei și Vinului vor vorbi despre regulile consumului corect și moderat al Vinului Moldovei.

Începând cu ora 16.00 pe scenă vor urca ansamblurile etno-folclorice „Plăieșii”, „Surorile Osoianu”, „Geto-Dacii” și „Vatra Nemului”. Prima zi a sărbătorii se va încheia cu un concert susținut de Nelly Ciobanu, „Brio Sonores”, formația „DoReDos” și „Vally Boghean Band”.

Duminică, oaspeții festivalului vor avea parte de degustări de vinuri din soiuri indigene și divinuri, precum și de ore de introducere în profesia de somelier. Vizitatorii sunt îndemnați să treacă pe la Târgul Meșterilor Populari și să intre în Curtea Țărănească. Tot duminică se va acorda și premiul „Polobocul de Aur”, pentru cele mai bune vinuri de casă.

Și duminică, oaspeții festivalului vor avea parte de un concert susținut de Orchestra de Muzică Populară „Rapsozii Moldovei” și colectivele etno-folclorice „Ștefan Vodă”, „Romanița” și „Cavalerii Armoniei”.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Primăria Municipiului Chișinău, Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin”, cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău