60 de morți într-o școală bombardată din Lugansk. Volodimir Zelenski: Armata rusă nu ar fi ea însăși dacă nu ar ucide

  • 09 Mai 2022 08:58
60 de morți într-o școală bombardată din Lugansk. Volodimir Zelenski: Armata rusă nu ar fi ea însăși dacă nu ar ucide

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a denunțat bombardamentele puternice ale Rusiei în estul Ucrainei, spunând că atacul asupra unei școli din regiunea Lugansk a ucis 60 de persoane, "într-un moment în care cuvântul cheie ar trebui să fie pacea pentru toți oamenii normali". Clădirea era folosită ca adăpost, transmite DIGI24.ro.

"Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-Al Doilea Război Mondial", a acuzat duminică președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în ajunul comemorărilor din Rusia, de la 9 mai, care sărbătoresc victoria asupra Germaniei naziste, potrivit sursei citate

"Ucraina și lumea liberă își vor aduce aminte despre asta", a afirmat el.

Potrivit lui Zelenski, Ucraina "a arătat că face parte din lumea liberă și dintr-o Europă unită" în fața "independenței Moscovei în rău și ură, pe care toată lumea o va vedea mâine".

Luni, tradiționala paradă militară de 9 mai va avea loc la Moscova în Piața Roșie, o ocazie pentru Rusia de a face o demonstrație de forță în plină invazie a Ucrainei.

"Armata rusă nu ar fi ea însăși dacă nu ar ucide", a acuzat din nou Zelenski în mesajul său video, referindu-se la cele "60 de persoane ucise" într-un bombardament, sâmbătă, asupra unei școli din estul Ucrainei unde se refugiaseră mai mulți civili. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău