59 de persoane au fost amendate pentru contravenții în domeniul comunicațiilor electronice

  • 18 Ianuarie 2018 14:17
59 de persoane au fost amendate pentru contravenții în domeniul comunicațiilor electronice

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), în calitate de organ de constatare a contravențiilor în domeniile din competența sa, a sancționat, în anul 2017, 59 de persoane fizice și juridice pentru comiterea contravențiilor în domeniul comunicațiilor electronice, transmite IPN.

Printre cei sancționați sunt 17 persoane fizice care s-au conectat neautorizat sau au admis conectarea neautorizată la rețelele de televiziune prin cablu. Amenda a oscilat de la 30 la 90 de unități convenționale (1 u.c. este egală cu 50 de lei).

28 de furnizori de rețele și servicii de comunicații electronice au fost amendați pentru nerespectarea condițiilor de autorizare generală a furnizării rețelelor și serviciilor respective. Amenda a oscilat de la 120 la 240 de unități convenționale.

ANRCETI a mai aplicat amenzi, între 120 și 300 de unități convenționale, pentru executarea lucrărilor în domeniul comunicațiilor electronice fără acordul proprietarului terenului sau al unui alt bun imobil, ori în lipsa hotărârii judecătorești privind executarea acestor lucrări, pentru utilizarea fără licență și fără permis tehnic a canalelor/frecvențelor radio, pentru încălcarea regulilor de protecție a liniilor și instalațiilor de comunicații electronice.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 169,5 mii de lei. Plățile sunt încasate integral în bugetul public național.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău