57 de cadavre, descoperite într-o groapă comună la Bucea (oficial local)

  • 03 Aprilie 2022 17:47
57 de cadavre, descoperite într-o groapă comună la Bucea (oficial local)

Cadavrele a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună la Bucea, oraș din regiunea Kiev unde forțele ucrainene au preluat din nou controlul în această săptămână și unde au fost deja descoperite pe străzi numeroase trupuri neînsuflețite, a declarat duminică Serhii Kapliceni, șeful echipelor locale de salvare, arătând locul jurnaliștilor AFP.

Cele puțin zece cadavre erau vizibile, unele doar parțial îngropate, în spatele unei biserici din centrul acestei localități situate la nord-vest de capitala Ucrainei, precizează agenția franceză de presă, potrivit Agerpres.

Mai multe cadavre erau în saci mortuari, în timp ce altele aveau haine civile.

"Aici, în acest mormânt lung, sunt îngropate 57 de persoane", a spus Kapliceni, care coordonează operațiunea de recuperare a cadavrelor.

După descoperirea, cu o zi în urmă, a numeroase corpuri neînsuflețite în Bucea, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a denunțat duminică un act "deliberat" al forțelor ruse.

Jurnaliștii AFP au văzut sâmbătă cadavrele a cel puțin 20 de bărbați, îmbrăcați în haine civile, pe o stradă din Bucea, localitatea recucerită în această săptămână de trupele ucrainene.

Unul dintre ei avea mâinile legate. Cadavrele erau împrăștiate pe câteva sute de metri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău