500 de locuri au fost amenajate pentru refugiații ucraineni la Arena Sport din Ciorescu (foto)

  • 05 Martie 2022 14:06
500 de locuri au fost amenajate pentru refugiații ucraineni la Arena Sport din Ciorescu (foto)

După ce au fost amenajate 700 de locuri de dormit pentru refugiații din Ucraina la Manejul din Chișinău, acum sunt amenajate alte 500 de locuri la Arena Sport din Ciorescu, transmite IPN.

Unul din primii care a vizitat centrul din Ciorescu este fotbalistul brazilian Daniel Junio de Jesus Nascimento, jucătorul echipei VPK-Ahro Shevchenkivka din prima ligă a Ucrainei. El a ajuns în Moldova noaptea trecută, fiind cazat la baza de la Vadul lui Vodă. Din cauza izbucnirii conflictului, fotbalistul s-a rătăcit și nu a putut părăsi mai devreme Ucraina. Federația Moldovenească de Fotbal a organizat mai devreme sejurul jucătorilor străini și familiilor acestora de la cele două formații de top din Ucraina, Dinamo Kiev și Shakhtar Donețk, în Republica Moldova.

De asemenea, sub egida Fundației UEFA pentru Copii, forul fotbalistic de la Chișinău a expediat spre Ucraina primul TIR cu ajutoare pentru sinistrații din țara vecină. Camionul încărcat cu produse alimentare, medicamente, produse de igienă, plăpumi și alte lucruri solicitate de spitalele ucrainene.



În incinta sediului central FMF, Casa Fotbalului, de pe str. Tricolorului, 39, a fost deschis și un punct de colectare a produselor pentru refugiați.

Recent, Guvernul a amenajat un centru de primire a refugiaților din Ucraina la Manejul din capitală. Acesta găzduiește acum peste 700 de refugiați.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău