500 de diplome de model neutru au fost apostilate de către autoritățile R. Moldova

  • 03 August 2022 15:16
500 de diplome de model neutru au fost apostilate de către autoritățile R. Moldova

500 de diplome de model neutru au fost apostilate de către autoritățile competente ale Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, apostilarea diplomelor reprezintă o acțiune prioritară pentru autorități în reintegrarea spațiului educațional unic și oferirea șansei ca tinerii studioși din stânga Nistrului și municipiul Bender să-și realizeze potențialul și performanțele pe întreg teritoriul țării și peste hotare, inclusiv în spațiul european.

Astfel, prin intermediul mecanismului de apostilare a diplomelor de model neutru, eliberate de către Universitatea „Taras Șevcenco” din or. Tiraspol, până în prezent au fost apostilate 500 de asemenea diplome, cele mai solicitate destinații fiind: Italia -102, SUA -72, Bulgaria - 52, Israel - 46, Polonia – 46 și Franța – 32.

Totodată, studenții din regiunea transnistreană au descoperit oportunități noi de studii și în țările din spațiul Uniunii Europene, precum: România, Spania, Olanda, Irlanda, Austria, Belgia etc.

Aplicarea apostilei pe actele de studii emise în regiunea transnistreană a devenit posibilă după ce reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea diferendului transnistrean au semnat la sfârșitul lunii noiembrie 2017 o decizie protocolară în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău