5 MILIARDE de dolari, amendă pentru Facebook ca urmare a scandalului Cambridge Analytica

  • 13 Iulie 2019 14:09
5 MILIARDE de dolari, amendă pentru Facebook ca urmare a scandalului Cambridge Analytica

Compania Facebook urmează să fie amendată cu 5 miliarde de dolari de către Autoritatea americană în domeniul concurenței (FTC), după o anchetă care a scos la iveală încălcarea de către gigantul social media a normelor privind protecția datelor personale ale celor 2,2 miliarde de utilizatori, a informat presa americană, citată sâmbătă de BBC și dpa.

FTC a investigat cu privire la acuzațiile potrivit cărora compania de consultanță politică cu sediul la Londra, Cambridge Analytica, care a lucrat pentru campania prezidențială din 2016 a lui Donald Trump, ar fi obținut în mod necorespunzător datele a circa 87 de milioane de utilizatori Facebook. Membrii FTC au votat săptămâna trecută în favoarea unui acord de înțelegere (3 voturi pentru, 2 voturi împotrivă).

Facebook și FTC au declarat pentru BBC că nu au de făcut niciun comentariu cu privire la informațiile publicate de presa americană. Cu toate acestea, BBC remarcă faptul că suma se încadrează în estimările făcute de Facebook la începutul acestui an, când a anunțat că se așteaptă să primească o amendă de până la 5 miliarde de dolari.

Dacă suma se va confirma, aceasta va fi cea mai mare amendă impusă vreodată de FTC unei companii din domeniul tehnologiei. Amenda reprezintă un sfert din profitul anual al companiei.

Ministerul Justiției din SUA va analiza acordul, dar de obicei nu intervine pentru a schimba deciziile luate de FTC, potrivit presei din SUA.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău