45 de instituții educaționale din R. Moldova vor fi dotate cu seturi de robotică

  • 19 Decembrie 2019 12:25
45 de instituții educaționale din R. Moldova vor fi dotate cu seturi de robotică

Instituțiile educaționale din Republica Moldova pot participa la un concurs pentru a fi dotate cu seturi de robotică. Dosarele de participare pot fi depuse până la 9 ianuarie 2020, iar rezultatele vor fi anunțate până la sfârșitul lunii ianuarie, transmite MOLDPRES.

Ca rezultat al concursului de extindere a rețelei de instituții din cadrul Programului național de studiere a roboticii ”Roboclub”, 15 școli vor primi seturi de robotică destinate claselor primare și în alte 15 vor ajunge seturi pentru elevii din clasele de gimnaziu și liceu. Alte 15 instituții, care participă deja la program, vor avea parte de dotări suplimentare, cu condiția de a oferi suport școlilor nou înscrise în program.

La selectarea instituțiilor beneficiare se va ține cont de numărul de elevi care învață în școala respectivă, disponibilitatea instituției de a co-finanța dotarea, experiența de utilizare a tehnologiilor în procesul educațional și infrastructura tehnică a instituției.

Programul de studiere a roboticii „ROBOCLUB" este implementat în Republica Moldova începând din anul 2014 cu sprijinul financiar al USAID, Suediei și UK aid, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ATIC).

În prezent, programul „ROBOCLUB” este implementat în 156 instituții de învățământ și biblioteci comunitare din Republica Moldova, dotate cu seturi LEGO® WeDo 2.0, LEGO® MINDSTORMS EV3 și MakeBlock (mbot).

În cadrul „ROBOCLUB” elevii învață să construiască și să programeze roboți, astfel încât aceștia să realizeze sarcini de diferită complexitate.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău