440 de copii ucraineni au murit de la începutul agresiunii militare a Federației Ruse, anunță autoritățile de la Kiev

  • 28 Noiembrie 2022 10:53
440 de copii ucraineni au murit de la începutul agresiunii militare a Federației Ruse, anunță autoritățile de la Kiev

440 de copii ucraineni au murit, iar alți 851 au fost răniți, de la începutul agresiunii militare a Federației Ruse, anunță autoritățile de la Kiev.

În același timp 329 de copii sunt considerați dispăruți, în timp ce 7.819 au fost găsiți deja de autorități, iar  peste 12 mii, deportați - a anunțat în această dimineață, Biroul Procurorului General al Ucrainei, citat de Agenția de presă UKRINFORM 

Acest bilanț nu este definitiv, deoarece încă se lucrează la stabilirea datelor în locurile unde luptele sunt în desfășurare, în teritoriile ocupate temporar și în cele eliberate deja de sub ocupație.

Cei mai mulți copii afectați de război au fost înregistrați în regiunile Donețk, Harkiv, Kiev, Mikolaiv, Zaporijjia, Cernihiv, Luhansk, Herson și Dnipropetrivsk.

De asemenea, potrivit Procuraturii Generale a Ucrainei, de la începutul invaziei, în urma atacurilor forțelor armate ruse, au fost bombardate 2.719 de instituții de învățământ ucrainene, dintre care 332 au fost complet distruse.

În total, ocupanții ruși au avariat aproximativ 32.000 de obiective civile în Ucraina - potrivit unui bilanț prezentat de prim-viceministrul ucrainean de interne, Evhen Enin. Oficialul a precizat că peste 700 din ele reprezintă obiective de infrastructură critică. În ceea ce privește infrastructura civilă, cel mai mult au avut de suferit casele particulare sau blocurile de locuințe.

Enin a subliniat că doar 3% dintre bombardamentele înregistrate au fost îndreptate asupra obiectivelor militare

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău