44 de bebeluși bolnavi de Covid-19 sunt internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de copii din Chișinău

  • 21 Ianuarie 2022 12:23
44 de bebeluși bolnavi de Covid-19 sunt internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de copii din Chișinău

44 de bebeluși bolnavi de Covid-19, majoritatea cărora au contractat boala de la părinții nevaccinați sunt internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de copii din Chișinău. Potrivit directoarei spitalului, Ludmila Bârcă, instituția nu mai are locuri disponibile. În prezent se încearcă externarea unor pacienți care au fost spitalizați cu alte boli pentru a se face spațiu pentru copiii bolnavi de Covid-19.

”Astăzi dimineață aveam 130 de pacienți dintre care 83 de copii și 46 de maturi. Dintre aceștia, 122 sunt cu Covid și trei suspecți. Dintre toți copiii care sunt internați, o treime sunt sugari, sub vârstă de un an. 44 de sugari care sunt internați, sunt internați cu tot cu mame care sunt și ele bolnave. Avem 18 copii până la cinci ani și 17 copii cu vârsta sub 18 ani. Avem foarte puține mame vaccinate. Le numărăm pe degete.  Marea majoritate sunt nevaccinate nici măcar cu o doză.”

Nici la Spitalul Clinic Municipal de copii din Chișinău ”Valentin Ignatenco” nu ar mai fi paturi disponibile, a spus Ludmila Bărcă pentru Radio Chișinău:

”S-a activat acum Spitalul Clinic Municipal ”V. Ignatenco” care are 90 de paturi. Din câte am discutat de dimineață, sunt toate ocupate. Acum încercăm să facem externări de rigoare, să vedem pe cine putem externa. Să eliberăm, să facem dezinfecție și poate după masă o să începem iarăși să primim.”

Recomandările pentru populați rămân aceleași: vaccinarea, purtarea corectă a măștilor, evitarea spațiilor aglomerate.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău