4222 de pacienți au solicitat ambulanța în ultimele zile / video

  • 10 Ianuarie 09:50
4222 de pacienți au solicitat ambulanța în ultimele zile / video

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada condițiilor meteo nefavorabile 8-9 ianuarie au activat 280 de echipe de asistență medicală urgentă, cu 1200 angajați. Intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 4222 cetățeni, inclusiv la 723 copii, relatează Moldpres.

Conform sursei citate, după acordarea asistenței medicale urgente 1556 pacienți, dintre care 385 copii au fost transportați la spital. Unele solicitări au fost deservite după deblocarea autosanitarelor, iar între timp, telefonic, dispecerii medicali și medicii superiori au concretizat starea pacienților și corelat tratamentul până la rezolvarea definitivă a urgențelor.

La data de 8 ianuarie, șapte ambulanțe au fost deblocate cu suportul angajaților Ministerului Afacerilor Interne, pentru ca acestea să ajungă la pacienți. Iar pe parcursul nopții de 9 ianuarie încă 11 ambulanțe din raza municipiului Chișinău și 12 din restul teritoriului țării au avut nevoie de ajutor pentru deblocare.

În noaptea de 9 ianuarie, la ora 00:10, ambulanța nu a putut ajunge la solicitare în raionul Strășeni, o gravidă fiind preluată de un echipaj de poliție și adusă până la autosanitară. Ulterior, echipa de asistență medicală urgentă a transportat pacienta în siguranță la spital. La ora 02:45 a fost solicitată asistența medicală pentru o altă gravidă din raionul Ungheni, la 03:15 cu ajutorul drumarilor pacienta a fost preluată și transportată în siguranță la maternitate.

De asemenea, în ultimele două zile au fost înregistrate trei cazuri de hipotermie în raioanele Strășeni, Leova și Criuleni, pacienții au fost transportați la spital.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău