FOTO | 41 de pacificatori din Republica Moldova și-au început activitatea în Kosovo. în premieră, în misiunea de menținere a păcii participă și patru femei

  • 01 Februarie 11:10
FOTO | 41 de pacificatori din Republica Moldova și-au început activitatea în Kosovo. în premieră, în misiunea de menținere a păcii participă și patru femei

Cel de-al 20-lea contingent al Armatei Naționale a Republicii Moldova, detașat recent în operațiunea de menținere a păcii KFOR, și-au început mandatul în Kosovo.

Potrivit Ministerului Apărării al Republicii Moldova, militarii au preluat atribuțiile pacificatorilor din cel de-al 19-lea contingent moldovenesc în cadrul unei ceremonii de transfer de autoritate, desfășurată în Baza multinațională „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech.

În prezența superiorului Comandamentului Regional Vest (Regional Command-West), colonel Francesco Ferrara, precum și a pacificatorilor din Italia, Austria, Albania, Macedonia de Nord, maiorul Vsevolod Serdiuc, comandantul KFOR-19, a predat drapelul și responsabilitățile funcției maiorului Petru Tutunaru, care urmează să execute funcția de comandant de contingent în următoarele șase luni.

Cel de-al 20-lea contingent al Armatei Naționale este format din 41 de militari profesioniști, dintre care șapte geniști și un pluton de 33 de militari, precum și în premieră, în această misiune de menținere a păcii participă și patru femei militare.

Pacificatorii vor executa paza și apărarea obiectelor de infrastructură de importanță strategică, misiuni de asigurare a securității bazei „Camp Vilaggio Italia”, inclusiv a Mănăstirii Visoki Dečani, precum și de cercetare de geniu și depistare a obiectelor explozive în aria de responsabilitate.

De menționat că pacificatorii din R. Moldova participă în cadrul misiunii de menținere a păcii KFOR din anul 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău