400 de profesori din țară beneficiază de studii de recalificare profesionale, desfășurate la USM

  • 05 Iunie 19:55
400 de profesori din țară beneficiază de studii de recalificare profesionale, desfășurate la USM

400 de cadre didactice vor participa, în această lună, la a II-a sesiune a cursurilor de recalificare profesională, organizată de Centrul de Resurse pentru Formare Continuă (CRFC), USM. Ieri, pe 4 iunie, cursanții s-au întâlnit într-o ședință, în incinta aulei Regina Maria din cadrul USM, la care au participat prim-prorectora USM, Otilia Dandara, șefa Direcției politici în domeniile învățământ general și învățare pe tot parcursul vieții a Ministerului Educației și Cercetării, Marcelina Baleca, șefa CRFC, Tatiana Turchină și cadre didactice de la facultățile USM, implicate în procesul de studii la programele de recalificare.

Scopul evenimentului a fost de a fortifica coeziunea cursanților de la cele 10 programe de recalificare profesională în domeniul Științe ale Educației la specialitățile: Istorie, Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Matematică, Informatică, Limbă și literatură română, Limbă franceză, Limbă engleză, se menționează într-un comunicat de presă al Universității de Stat din Moldova. 

În deschidere, Otilia Dandara a urat cursanților mult succes și a semnalat rolul cadrului didactic în educație, precum și importanța implicării fiecăruia în reconstruirea imaginii profesorului.

Rolul profesorului în școală este important prin contribuția ce o aduce în sprijinirea altor factori educativi ce se asociază eforturilor școlii: familie, mass-media etc. Datorită faptului că procesul de învățământ este o înlănțuire de situații de instruire-învățare, pedagogul are rolul  de a le prefigura, crea în adevăratul sens al cuvântului la momentul potrivit. La USM se fac studii de calitate, deoarece suntem interesați să consolidăm sistemul educațional”, a mai subliniat prim-prorectorul USM.

400 de profesori din țară beneficiază de studii de recalificare profesionale, desfășurate la USM

Marcelina Baleca a menționat prioritățile Ministerului Educației și Cercetării, accentele fiind pe îmbunătățirea calității educației, prin capacitarea personalului didactic, dar și creșterea calității predării în școli prin susținerea profesorilor care activează deja în sistem

Studiile la programele de recalificare durează 1 an, pe parcursul căruia sunt organizate sesiuni în format online și cu prezență fizică. Cursanții finalizează studiile cu susținerea tezei de recalificare, care atestă competențele profesionale și specifice dezvoltate pe parcurs. Ca urmare a cursurilor de recalificare, profesorii vor putea preda două discipline școlare concomitent, acest aspect urmând să contribuie la acoperirea deficitului de cadre didactice din sistemul educațional.

În anul 2024 studiile de recalificare în domeniul Științe ale Educației (Formarea Profesorilor) sunt susținute financiar de Ministerul Educației și Cercetării.

400 de profesori din țară beneficiază de studii de recalificare profesionale, desfășurate la USM

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
2,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:8,23 m/s
Sun
2
Mon
1
Tue
1
Wed
1
Thu
5
Arhivă Radio Chișinău