4 romani au reușit traversarea Oceanului Atlantic într-o ambarcațiune cu vâsle.

  • 23 Ianuarie 2018 17:42
4 romani au reușit traversarea Oceanului Atlantic într-o ambarcațiune cu vâsle.

4 romani au reusit traversarea Oceanului Atlantic intr-o ambarcatiune cu vasle. Este o premiera pentru Romania. Echipajul de pe Atlantic 4 a ajuns la destinatie in dimineata zilei de 22 ianuarie in Romania (ora 4 si 30 de minute), seara zilei de 21 in Antigua (22 si 30 de minute).

Vasile Osean, Andrei Rosu, Ionut Olteanu si Marius Alexe sunt cei 4 fantastici care ne-au oferit un moment istoric. Cei 5000 de kilometri au fost parcursi in 38 de zile, 14 ore si 32 de minute, relatează Aimx.ro 

Atmosfera din Antigua a fost una incredibila la finish. Cei 4 romani care au reusit traversarea Oceanului Atlantic intr-o ambarcatiune cu vasle au fost asteptati de rude si prieteni „inarmati” cu drapele tricolore.
Nelipsitele torte au colorat si incins atmosfera din insula Antigua, Caraibe. A fost o „explozie” de bucurie si de emotie. Atat pentru membrii echipajului, cat si pentru rude si prieteni. Dimineata zilei de 22 ianuarie nu o va uita nimeni. Vasile Osean, Andrei Rosu, Ionut Olteanu si Marius Alexe nu au pus piciorul pe pamant timp de aproape 39 de zile.

„A fost cea mai bine organizata si cea mai provocatoare competitie la care am participat. Sa o mai facem o data!” a spus entuziasmat Andrei Rosu. Primul lucru pe care l-a facut a fost sa-si stranga copiii in brate si sa intrebe mai in gluma, mai in serios daca este vreun restaurant deschis.

4887 de kilometri este distanta exacta parcursa de Atlantic 4.

„Am avut parte de momente frumoase. Am văzut fenomene de care nu știam că există. Sunt mândru că fac parte din prima echipă românească ce a reușit să traverseze Atlanticulul”, a spus Ionuț olteanu.

Ultima săptămână a fost un chin pentru cei patru români care au reușit traversarea oeceanului.

4 romani au reușit traversarea Oceanului Atlantic într-o ambarcațiune cu vâsle.

„Au tras tare si s-au confruntat cu toate pericolele din Ocean. Sunt primii 4 romani care au reusit traversarea Oceanului Atlantic in istoria concursului”, au punctat organizatorii chiar inainte ca baietii de pe Atlantic 4 sa ajunga la finish. „Mai suntem inca in forma. In clasamentul general trebuie sa fim pe locul 12. Ultima saptamana ne-am chinuit foarte tare. A fost o vreme parca impotriva noastra. Ne-am mobilizat insa. Ne-am chinuit de fapt. Acesta este cuvantul real, chinuit. Am tras maximal de fiecare data cand am bagat vasla in apa„, declara cu doar cateva ore inainte de a junge la finish capitanul Vasile Osean pentru TVR Sport.

Si cei mai puternici barbati cad prada emotiei.„Eu simt ca prin traversarea Oceanului Atlantic intr-o ambarcatiune cu vasle am reusit sa ofer un exemplu de cum trebuie sa fii in viata, celei mai importante persoane din viata mea: fiului meu”, a mai spus inghitindu-si lacrimile Vasile Osean.

Atlantic 4 a incheiat competitia pe locul 12 in clasamentul general, 9 la categoria 4 vasle. 5 din cele 26 de ambarcatiuni aflate la start au abandonat pana in acest moment traversarea Oceanului Atlantic. Atlantic Ladies este ultima barca din concurs. Organizatorii anticipeaza ca va ajunge la finish in jurul datei de 20 februarie. Editia din 2018 a Talisker Whisky Atlantic Challenge a adus un nou record mondial de traversare al Oceanului Atlantic: 29 de zile, 14 ore si 34 de minute.

Talisker Whisky Atlantic Challenge este considerata cea mai dificila cursa de canotaj din lume. Situatia clasamentului o puteti vizualiza aici. Ramaneti pe aimx.ro pentru ca astazi vom reveni cu detalii si fotografii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău