35 de europarlamentari au sosit în Ucraina și vor vizita suburbiile Kievului

  • 09 Aprilie 2022 13:36
35 de europarlamentari au sosit în Ucraina și vor vizita suburbiile Kievului

35 de membri ai Parlamentului European au sosit în Ucraina pentru a-și exprima sprijinul pentru poporul ucrainean și pentru a ajuta țara să reziste în fața războiului declanșat de Kremlin - transmite, sâmbătă, agenția Ukrinform, precizând că este vorba despre eurodeputați din 11 state, scrie Rador.

"Suntem uniți de dorința de a ajuta Ucraina în acest război, care este, de fapt, un război criminal și care poate fi caracterizat drept un război al neonazismului de la Kremlin. Vrem să vă mulțumim, fiindcă acesta nu este războiul Ucrainei, ci războiul nostru, iar ucrainenii luptă pentru libertatea lumii întregi" - a declarat Andrius Kubilius, europarlamentar și lider al grupului "United for Ukraine", la un briefing comun cu președintele Radei Supreme de la Kiev, Ruslan Stefanciuk.

Eurodeputatul a asigurat că parlamentarii care s-au alăturat grupului "United for Ukraine" vor continua să lupte pentru furnizarea tuturor tipurilor de arme către Ucraina și pentru impunerea tuturor sancțiunilor posibile, inclusiv a embargoului energetic în relația cu statul agresor, oferind Ucrainei nivelul necesar de asistență umanitară și integrarea rapidă în UE, un nou Plan Marshall și un tribunal internațional pentru judecarea lui Putin și a lui Lukașenko. Președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk, a precizat, la rândul său, că europarlamentarii vor vizita suburbiile Kievului eliberate de sub ocupația invadatorilor ruși.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău