35 de cazuri NOI de COVID-19 în R.Moldova. Doi copii au fost externați după ce s-au vindecat

  • 30 Martie 2020 17:47
35 de cazuri NOI de COVID-19 în R.Moldova. Doi copii au fost externați după ce s-au vindecat

Numărul total al persoanelor infectate cu virusul COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 298, după ce astăzi au fost testate pozitiv, alte 35 de persoane, fiind procesate 166 de probe. Informația a fost prezentată de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința organizată la Centrul Unic de Comandă.   

Din cele 35 de cazuri noi, înregistrate astăzi, șase sunt de import și anume din România, Marea Britanie și Belarus.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a anunțat că urmează să fie externați doi copii internați la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, după ce două teste au arătat rezultat negativ. Astfel, numărul celor tratați de COVID-19 se ridică la 15.

Autoritățile din sănătate au menționat că în următoarea perioadă urmează să fie activate încă trei instituții medicale care vor trata persoane infectate cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre spitalele din Comrat, Nisporeni și Cahul. Acest lucru se va întâmpla doar după ce personalul medical va fi instruit și instituțiile vor fi dotate cu echipamente de protecție individuală. 

În același timp, premierul, Ion Chicu, a declarat că în satul Sofia, raionul Hâncești, ar putea fi ridicat regimul de carantină, dacă în următoarele două zile în această localitate nu vor fi înregistrate cazuri noi de infectare. Cât privește, satul Bălceana, acesta continuă să se afle în carantină.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău