32 de cazuri NOI de infectare cu COVID-19: localitățile unde au fost înregistrate. Ion Chicu: Se poate de evitat acest scenariu sumbru. Nu trebuie să cădem în depresie

  • 28 Martie 2020 18:05
32 de cazuri NOI de infectare cu COVID-19: localitățile unde au fost înregistrate. Ion Chicu: Se poate de evitat acest scenariu sumbru. Nu trebuie să cădem în depresie

Încă 32 de cazuri de infectare cu COVID-19 în R.Moldova după 231 de probe examinate. Anunțul a fost făcut acum câteva minute de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, după ședința Centrului Unic de Comandă. Astfel, în total, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 231.

Două cazuri sunt de import. Este vorba de Marea Britanie și România, iar 30 de cazuri sunt cu transmitere locală și au fost înregistrate în Chișinău, Ștefan-Vodă, Soroca, Ialoveni, Anenii Noi, Cahul, Hâncești. 

Potrivit premierului Ion Chicu, deciziile luate în cadrul Comisiei Situației Excepționale țin, în special, de procurarea echipamentelor de protecție. Ulterior, decizia Comisiei va fi publicată de autorități. „Avem tot mai multe semnale și dovezi că rugămințile Comisiei capătă înțelegere. Avem tot mai mai mulți cetățeni care se conformează cerințelor. În mod special, remarc tendința slujitorilor bisericilor de a nu desfășura servicii divine în zile de sâmbătă și duminică. Serviciile divine nu vor avea loc cu participarea credincioșilor. Reprezentanții statului vor monitoriza acest proces. Sper să nu avem temei să aplicăm penalități”, a declarat premierul. 

În contextul creșterii numărului de persoane vindecate, Ion Chicu susține că dacă respectăm cerințele și regulile „nu vom avea un salt” al cazurilor de infectare de COVID-19. „Se poate de evitat acest scenariu sumbru despre care noi vorbim, dacă o să fim disciplinați, dacă o să fim solidari și o să respectăm întocmai aceste cerințe. Nu trebuie să cădem în depresie”, mai spus Ion Chicu.

Menționăm că, până în prezent, avem două persoane decedate din cauza COVID-19 și 11 persoane vindecate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău