30 de tineri vor face stagii în instituțiile statului

  • 24 Iunie 2023 14:00
30 de tineri vor face stagii în instituțiile statului

Timp de două luni, 30 de tineri - studenți, masteranzi și absolvenți ai universităților din țară și de peste hotare, vor face stagii în instituțiile statului, în cadrul Programului comun de stagii al Guvernului Republicii Moldova și al Uniunii Europene, aflat la cea de-a doua ediție, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și protocol a Guvernului, programul oferă tinerilor posibilitatea de a obține competențe care le vor crește șansele de angajare, dar și o imagine din interior a activităților și responsabilităților administrației publice. Stagiarii vor lucra împreună  cu funcționarii publici, fiind ghidați de către Înalții Consilieri ai Uniunii Europene și vor primi o bursă lunară, programul fiind integral finanțat de Uniunea Europeană. 

Ceremonia festivă de deschidere a Programului s-a desfășurat în prezența prim-ministrului Dorin Recean, a  secretarului general al Guvernului, Artur Mija, a șefei Secției operațiuni din cadrul Delegației Uniunii Europene, Magdalena Mueller-Uri, și oficialilor de la ministere. În adresarea sa către stagiari, șeful Executivului a subliniat că lucrul în sectorul public implică multă dedicație și responsabilitate, iar funcționarii publici contribuie zi de zi la modernizarea țării și realizarea parcursului european. 

„Este simbolic că avem aceasta întâlnire astăzi, la un an de la obținerea statutului de țară candidată pentru integrarea în Uniunea Europeană. Vă îndemn să fiți ambițioși și să contribuiți, împreună cu noi, la transformările necesare pentru a aduce Europa acasă, în Republica Moldova”, a spus prim-ministrul Dorin Recean. 

La rândul său, Magdalena Mueller-Uri, a menționat: „Sper că mulți dintre voi veți deveni funcționari publici competenți și motivați. UE este încântată să susțină asemenea inițiative care aduc tineri entuziaști în administrația publică în acest moment crucial, când e nevoie de multe forțe pentru a aduce Republica Moldova cât mai curând în marea familie europeană”.

În discuția cu tinerii stagiari, secretarul general al Guvernului i-a încurajat să profite de oportunitatea oferită pentru a obține cât mai multe abilități practice, pentru a avea, ulterior, un rol de bază în procesul de integrare a țării în Uniunea Europeană.

Lansarea Programului a fost precedată de o campanie amplă de informare, desfășurată în patru dintre cele mai mari universități din țară, dar și în mediul online pentru studenții moldoveni din diasporă. Programul se realizează în baza Memorandumului de Înțelegere, semnat de către Guvernul Republicii Moldova, Consiliul Rectorilor și Misiunea Înalților Consilieri ai Uniunii Europene. Detalii despre Program, criteriile de selectare, procedura de depunere a dosarelor sunt disponibile la https://www.eu-advisers.md/ro/internship/.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău