30 de studenți au devenit finaliști ai programului „Burse pentru viitorul tău”

  • 22 Aprilie 2019 18:01
30 de studenți au devenit finaliști ai programului „Burse pentru viitorul tău”

Treizeci de studenți din anii I, II și III, de la 13 instituții de învățământ din țară, au primit burse a câte 10 mii de lei în cadrul programului „Burse pentru viitorul tău!”, ediția a V-a. Banii sunt oferiți tinerilor pentru reușite academice, fiind pentru acopeririea cheltuielilor de studii pe care aceștia le au. Finaliștii programului au fost premiați în cadrul unei festivități solemne organizate de către Centrul de Informații Universitare, transmite IPN.

Potrivit Olgăi Rusu, coordonator de proiect, la ediția din acest an a programului şi-au depus dosarele 119 studenți. Dosarele au fost examinate de către o comisie de experți independenți. Grupul țintă al inițiativei sunt tinerii care provin din familii cu venituri modeste, din familii cu mulți copii, care sunt orfani sau se află sub tutelă, tineri cu dizabilități, dar care au o reușită academică înaltă. În ediția din acest an a programului sunt susținuți 16 studenți înmatriculați în anul I și 14 bursieri ai edițiilor precedente, promovați în anii II și III de studii, care au candidat pentru reînnoirea burselor, demonstrând reușite academice și implicare în activități extracuriculare.

Prezentă la eveniment, ministra educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a remarcat că suma pe care o primesc studenții este una importantă pentru că acoperă unele cheltuieli atât de necesare pentru un student. Monica Babuc speră că studenții care au aplicat, dar nu sunt finaliști, să devină mai motivați să mai participe la ediția viitoare, iar cei care au reușit să acceadă în finală, rezultatele lor să fie „temelia care fortifică Moldova ca stat european”.

Secretarul de stat al Ministerului, Sănătății, Muncii și protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a spus că tinerii premiați au demonstrat că vor să investească în viitorul lor și al Republicii Moldova prin perseverența și performanța academică de care dau dovadă. „Impactul acestor proiecte este important pentru tineri și pentru țară”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Serghei Cebotari, președintele Comitetului de conducere a MAIB, s-a declarat bucuros să vadă că proiectul de susținere a tinerilor are continuitate. Potrivit lui, în acest an a fost mărit fondul de premiere de la 7 la 10 mii de lei pentru un student. „Sper că aceste fonduri vor fi folosite conform destinației”, a spus Serghei Cebotari.

Ana Maria Gaidarji, studenta anului I la Academia de Studii Economice din Moldova, a airmat că a aflat despre posibilitatea de a obține o bursă prin intermediul Centrului de Informații Universitare și tot de acolo continuă să afle despre alte proiecte care contribuie la dezvoltarea sa. Tânăra spune că, datorită acestei burse, a început să învețe limba germană și este convinsă că, odată cu trecerea anilor, va înțelege cât de importantă a fost această decizie pentru ea.

Vladislav Golban, student în anul III la Universitatea Liber Internațională din Moldova, a spus că aportul financiar al acestei burse în dezvoltarea calităților studiilor sale este important.

Pe parcursul celor cinci ediții anuale ale programului, începând cu 2014, 540 de studenți au participat la concurs, fiindu-le oferite în total circa 2000 de burse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
3,7 °C
cer senin
Umiditate:44 %
Vint:6,2 m/s
Thu
1 °C
Fri
1 °C
Sat
1 °C
Sun
2 °C
Mon
4 °C

Curs oficial BNM 22 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5542 0.0963
USD 17.6060 0.0550
RON 4.0921 0.0206
UAH 0.7257 0.0056
RUB 0.2851 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău