26 de țări promit un sprijin de peste 1,5 miliarde de euro pentru a spori capacitățile militare ale Ucrainei

  • 12 August 14:16
26 de țări promit un sprijin de peste 1,5 miliarde de euro pentru a spori capacitățile militare ale Ucrainei

Reprezentanții din 26 de țări, reuniți joi la Copenhaga, au promis un sprijin de peste 1,5 miliarde de euro pentru sporirea capacităților militare ale Ucrainei în războiul împotriva Rusiei, a anunțat ministrul danez al Apărării, Morten Bodskov într-o conferință de presă, transmit Reuters și DPA, citate de Agerpres.

Douăzeci și șase de țări au trimis delegații la conferința de la Copenhaga, desfășurată în completarea cooperării în cadrul Grupului de Contact pentru Ucraina, care coordonează livrările de arme pentru forțele armate ucrainene, scrie Calea Europeană.

”Toate națiunile participante au promis sprijin, activități de formare, de deminare, anumite donații concrete. Aceste 1,5 miliarde sunt puse pe masă astăzi și sunt banii care vor fi utilizați în 2022 și anul viitor”, a spus Bodskov într-o conferință de presă.

Acesta a anunțat că Polonia, Slovacia și Republica Cehă au convenit să extindă producția de sisteme de artilerie, muniții și alte echipamente.

Valoarea exactă a donațiilor fiecărei țări, printre care Franța, Germania și SUA, nu a fost făcută publică, dar Danemarca a anunțat un pachet suplimentar de 114 milioane de dolari pentru Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Sun
18
Mon
14
Tue
12
Wed
12
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău