250 de carabinieri au făcut schimb de experiență cu Jandarmeria română

  • 15 Octombrie 2014 20:47
250 de carabinieri au făcut schimb de experiență cu Jandarmeria română

250 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au făcut schimb de experiență cu colegii lor din România în cadrul proiectul „Consolidarea capacităților trupelor de carabinieri din Republica Moldova”, care a durat 15 luni, transmite IPN.

La conferința de încheiere a proiectului, ministrul Dorin Recean a menționat că există un pachet impunător de proiecte comune, iar în ultimele 6 luni acestea au depășit suma de un milion de euro. Dorin Recean a adăugat că această colaborare a avut și misiunea de a integra trupele de carabinieri în spațiul european pentru a le ajuta să depășească provocările care pot surveni odată cu lărgirea completă a Zonei de comerț liber dintre Moldova și UE, precum și să facă față provocărilor apărute după ce UE a abolit regimul de vize pentru moldoveni, creând astfel o mobilitate mai mare a persoanelor.

Generalul de brigadă Adrian Romanică, reprezentantul comenzii Jandarmeriei Române, a menționat că obiectivul proiectului a fost de a transmite carabinierilor din Republica Moldova bunele practici pentru a se putea alinia la standardele europene în domeniul apărării ordinii publice.

Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, prezent la eveniment, a apreciat nivelul de securitate din Republica Moldova.

Proiectul a costat 90 de mii de euro, fiind finanțat de Asistența Oficială de Dezvoltare a României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău