25 de ghizi de turism din R.Moldova au primit certificate internaționale de acreditare

  • 16 Decembrie 2019 17:45
25 de ghizi de turism din R.Moldova au primit certificate internaționale de acreditare

Un număr de 25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit luni, 16 decembrie, certificate internaționale de participare la cursurile acreditate de Federația Mondială a Asociațiilor Ghizilor de Turism (WFTGA) – unul dintre cele mai importante acte ce atestă standardele înalte de calitate, transmite MOLDPRES.

Lecțiile, care s-au desfășurat timp de două săptămâni, au avut ca scop consolidarea profesiei de ghid de turism pentru a îmbunătăți serviciile oferite agențiilor și operatorilor de turism, vinăriilor și vizitatorilor Republicii Moldova. Programul de instruire s-a desfășurat în cadrul platformei „Next Tourism Generation Academy” și a fost organizat de Asociația Ghizilor, Lectorilor și Translatorilor din R. Moldova, Asociația Națională pentru Turismul Receptor (ANTRIM), Centrul de Informare pentru Turiști cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid.

Cursurile au fost ținute de Mary Kemp Clarke, vicepreședintele WFTGA, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu și deținătoare a insignei albastre - cea mai înaltă distincție pe care o poate avea un ghid scoțian. Instructorul a împărtășit cursanților cele mai bune practici de comunicare, i-a ghidat în dezvoltarea abilităților practice pentru tururile pietonale, cele în transport, dar și la o destinație turistică, a dezvăluit secretele profesiei de ghid din diverse state ale lumii și modalități de creștere a calității serviciilor.

Vicepreședintele WFTGA a afirmat că în prezent, așteptările turiștilor față de ghizii de turism sunt altele decât zece ani în urmă, iar ghizii urmează mereu să se adapteze noilor generații de turiști.

Președintele Asociației Ghizilor, Lectorilor și Translatorilor din R. Moldova, Nina Belei a declarat că ghidul este de cele mai multe ori prima persoană cu care intră în contact un turist, iar de abilitățile acestuia, de felul în care oferă informația, depind impresiile pe care aceștia și le formează.

În Republica Moldova activează aproximativ 150 ghizi de turism. La începutul acestui an, țara noastră a devenit membru cu drepturi depline al Federației Globale a Asociațiilor de Ghizi de Turism (WFTGA) și a participat la Adunarea Generală a organizației desfășurată în Tbilisi (Georgia).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău