25 aprilie - termenul limită de plată a contribuțiilor sociale la bugetul asigurărilor sociale de stat pentru un șir de contribuabili

  • 23 Aprilie 2019 11:29
25 aprilie - termenul limită de plată a contribuțiilor sociale la bugetul asigurărilor sociale de stat pentru un șir de contribuabili

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) reamintește că data de 25 aprilie 2019 reprezintă termenul limită de plată a contribuțiilor sociale la bugetul asigurărilor sociale de stat pentru luna martie 2019.

În conformitate cu anexa nr. 1 la Legea nr. 489/1999 privind sistemul public de asigurări sociale, toate categoriile de angajatori specificați în anexa menționată și persoanele fizice, care se regăsesc în una dintre situațiile: fondatori ai întreprinderilor individuale; notari învestiți în funcție în modul stabilit de lege; executori judecătorești învestiți în funcție în modul stabilit de lege; avocați care au înregistrată una dintre formele de organizare a activității de avocat în condițiile legii; administratori autorizați care au înregistrată una dintre formele de organizare a activității de administrator în condițiile legii; persoane fizice care desfășoară activități independente în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor au obligația să urmează să achite, respectiv, contribuțiile de asigurări sociale de stat obligatorii datorate de angajatori și contribuțiile individuale în termen de pînă la data de 25 aprilie curent inclusiv, precizează un comunicat al CNAS.

Potrivit art. 7 alin. (1) al Legii nr. 300/2018 bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, neplata în termen a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii atrage după sine calcularea majorărilor de întârziere de 0,1% din suma datoriei pentru fiecare zi de întârziere, inclusiv pentru ziua de transfer a sumei datorate. Calcularea majorărilor de întârziere se efectuează de către CNAS lunar, fără emiterea unei decizii speciale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău