23 de noi stații de supraveghere video a traficului rutier sunt în fucțiune în prezent pe teritoriul R.Moldova

  • 12 Februarie 2022 12:24
23 de noi stații de supraveghere video a traficului rutier sunt în fucțiune în prezent pe teritoriul R.Moldova

23 de noi stații de supraveghere video a traficului rutier sunt în fucțiune în prezent pe teritoriul Republicii Moldova. 18 camere de supraveghere funcționează în țară, iar 5 la Chișinău, au anunțat reprezentanți ai   Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova la un eveniment de prezentare a programului național de modernizare a sistemului de supraveghere video "Controlul traficului".

Potrivit secretarului de Stat al Ministerului afacerilor interne, Viorel Cernăuțeanu, programul a fost  elaborat de specialiști din cadrul serviciului de tehnologie a informației (ITS) al ministerului și are scopul reducerea cât mai mult posibil a numărului de accidente în țară. O altă parte a programului este digitalizarea serviciilor unităților MAI, pentru un acces mai ușor la acestea", a spus oficialul.

În total, 36 de stații de observare modernizate, cu capacități sporite, vor monitoriza non-stop siguranța rutieră în țară.

Potrivit ministerului, principalele cauze ale accidentelor rutiere în Republica Moldova sunt excesul de viteză, neatenția participanților la trafic și conducerea în stare de ebrietate. În 2021, șoferii iresponsabili au provocat 827 de accidente rutiere, în care 122 de persoane au murit și 939 au fost rănite. Au fost înregistrate în total 2.517 accidente, în care 254 de persoane au murit și 2.834 au fost rănite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău