21 de alergători chinezi au murit în timpul unui maraton din cauza condițiilor meteorologice extreme

  • 23 Mai 2021 13:04
21 de alergători chinezi au murit în timpul unui maraton din cauza condițiilor meteorologice extreme

Douăzeci și unul dintre participanții la o cursă de 100 km sâmbătă în munții din nord-vestul Chinei au murit ca urmare a condițiilor meteorologice severe, a informat duminică presa chineză.

Sportivii au fost uciși în urma ploilor înghețate însoțite de vânturi puternice de sâmbătă după-amiază, din pădurea râului Galben, lângă orașul Baiyin, provincia Gansu (nord-vest), scrie News.ro.
 
Agenția China Nouă a confirmat moartea a 21 de persoane, citând sediul serviciilor de urgență.
 
Televiziunea CCTV a raportat un număr similar, ultimul concurent dispărut fiind găsit mort.
 
Primarul Baiyin, Zhang Xuchen, a declarat că, sâmbătă în jurul prânzului, o parte deluroasă a traseului, situată între kilometrii 20 și 31, a fost "brusc lovită de condiții meteorologice catastrofale".
 
"În scurt timp, grindina și ploaia înghețată au lovit brusc această zonă și au fost vânturi puternice. Temperatura a scăzut brusc", a spus Zhang.
 
Printre cei care au murit s-au numărat alergători chinezi de lungă distanță, a informat presa locală.

"La un moment dat, nu puteam să-mi simt degetele, atât de frig era. În același timp, simțeam și că limba mi-a înghețat. M-am retras și am ajuns la jumătatea drumului din aval și am intrat într-o cabană de lemn, după indicațiile unui recuperator. Erau deja 10 alegători care veniseră mai devreme acolo și am așteptat în cabană să fim salvați, a durat în jur de o oră. Eventual, am fost 50 de alergători care s-au adăpostit în cabană", a spus unul dintre supraviețuitori.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău