200 de scriitori vor fi prezenți la Festivalul Internațional de Literatură de la Berlin

  • 24 August 2017 09:11
200 de scriitori vor fi prezenți la Festivalul Internațional de Literatură de la Berlin

Aproximativ 200 de scriitori din peste 40 de țări sunt așteptați să participe luna viitoare la Festivalul Internațional de Literatură de la Berlin, unde vor lua parte la o serie de dezbateri despre provocările actuale cu care se confruntă literatura mondială, informează Agerpres.

La ediția din acest an a festivalului, care se va desfășura pe parcursul a 10 zile, vor fi prezenți scriitori de renume mondial, precum Arundhati Roy (India), Yasmina Reza (Franța) și Donna Leon (Statele Unite). Scriitorii își vor prezenta cele mai noi lucrări în cadrul a peste 100 de evenimente literare, au precizat miercuri organizatorii festivalului. 

Organizatorii intenționează, de asemenea, să prezinte și o nouă carte despre refugiați. 

Ajuns la cea de-a 17-a ediție, festivalul va fi inaugurat pe 6 septembrie cu o lectură susținută de scriitoarea turcă Elif Shafak. 

În deschiderea festivalului va fi inclusă și o lectură a unui manifest prin care organizatorii cer comunității internaționale să respecte drepturile omului.

La două decenii după succesul mondial al romanului ei semibiografic 'The God of Little Things', Arundhati Roy își va lansa la Berlin o nouă carte, intitulată 'The Ministry of Ultimate Happiness'.

Festivalul berlinez va include și premiera proiectului 'Refugees Worldwide', în care 14 scriitori își vor prezenta lucrările inspirate din călătoriile lor în zonele lumii afectate de situații de criză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău