180 de companii vor primi finanțare pentru digitalizarea afacerilor

  • 06 Noiembrie 2020 08:46
180 de companii vor primi finanțare pentru digitalizarea afacerilor

Mai multe companii din țara noastră vor primi finanțare pentru digitalizarea afacerilor. Banii vor fi alocați prin Instrumentul de susținere privind digitalizarea ÎMM, finanțat din bugetul de stat și suplinit din fonduri Uniunii Europene, scrie Bizlaw.md.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, 57 de companii care vor primi finanțare nerambursabilă de până la 200 mii lei pentru digitalizarea afacerilor. Alte 123 de întreprinderi vor beneficia de Business Vouchere în valoare de 20 mii lei pentru accesarea serviciilor de dezvoltare a paginilor web și setare pe pagini de socializare ale afacerii.

Din cele 57 de companii, înaintate spre finanțare la componenta de grant, 30% sunt din domeniul agricol și agroalimentar, 20% din industria prelucrătoare, 5% practică activități profesionale științifice și tehnice, 7% activează în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicații, 9% privind activități de cazare și alimentație publică, iar 13% activează în alte domenii (învățământ, servicii medicale, traduceri). În municipiul Chișinău sunt localizate 38% dintre companii, alte 29%, în regiunea de nord a țării, 17%, în centru, iar 16%, în regiunea de sud și UTA Găgăuzia, potrivit sursei citate.

Cele 123 de întreprinderi care au fost înaintate spre finanțare în cadrul suportului sub formă de Business Voucher vor putea contracta serviciide dezvoltare a propriei pagini web, setării pe pagini de socializare, elaborarea profilului on-line și descrierii activității companiei și produselor acesteia, aderarea la platforme de tip market-place, ce oferă posibilități de plăți online și aspecte logistice integrate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău