18 state europene și-au închis spațiul aerian pentru Rusia

  • 27 Februarie 2022 17:12
18 state europene și-au închis spațiul aerian pentru Rusia

18 state europene și-au închis spațiul aerian pentru zborurile din Rusia. Italia este ultima țară din UE care a anunțat această măsură ce reprezintă o formă de sancționare a Moscovei pentru invazia din Ucraina.

Măsura implică interzicerea tuturor aeronavelor civile și militare care zboară dinspre Rusia sau care aparțin unei companii rusești, scrie The Guardian, citat de DIGI24.

Astfel, Italia, Franța, Belgia, Germania, Danemarca, Luxemburg, Finlanda, Slovenia, Lituania, Bulgaria, Letonia, Estonia, Cehia, Polonia, România, Republica Moldova, Marea Britanie și Islanda și-au închis spațiile aeriene pentru aeronavele Rusiei.

Premierul belgian Alexander De Croo a transmis pe Twitter că țara sa a decis închiderea spațiului său aerian pentru companiile ruse, iar guvernul luxemburghez a afirmat într-un comunicat că va face același lucru de duminică. Luxemburgul este o platformă majoră pentru avioane-cargo și transporturi de mărfuri în Europa, conform Agerpres.

Austrian Airlines a spus duminică că își anulează zborurile spre Rusia și evită spațiul aerian din Rusia pentru cel puțin șapte zile. Swiss International Air Lines și-a menținut zborurile pentru moment.

Moscova a răspuns prin închiderea spațiului aerian pentri zborurile comerciale și de tranzit din țările UE, măsura fiind folosită pentru avioanele care au legături sau sunt înregistrate cu Letonia, Lituania, Estonia, Slovenia, Bulgaria, Polonia, Cehia și România.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău