GALERIE FOTO | 170 de elevi olimpici au plecat în tabăra de odihnă de la Sulina, România

  • 13 August 2019 08:09
GALERIE FOTO | 170 de elevi olimpici au plecat în tabăra de odihnă de la Sulina, România

170 de elevi din Republica Moldova care au câștigat premii la diferite olimpiade naționale au plecat, în seara zilei de 12 august, în tabăra de odihnă de la Sulina, România. Această acțiune face parte din programul taberelor ARC, aflat la cea de-a 11-a ediție, organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni de la București, pentru românii din afara granițelor

Copiii din Republica Moldova au fost petrecuți de părinți, frați, prieteni, care le-au urat odihnă frumoasă și impresii de neuitat:

Mă numesc Sârbu Cristian, am 12 ani, învăț la Liceul teoretic Alexandru cel Bun din orașul Rezina. Am fost ales pentru că am obținut locul întâi la olimpiada raională la matematică.

De la tabăra aceasta ce așteptări ai?

Să-mi fac prieteni noi…

Eu am fost anul trecut, la fel la Sulina la tabără. Foarte interesant. Distracții diferite. Lecții de istorie, geografie, română.

Așteptăm ca acești copii să fie mai buni ca noi, să aibă rezultate mai bune ca noi. Credem că această tabără le va fi de ajutor ca să învețe mai bine, să tindă spre lucruri mai frumoase. Și să învețe limba română, care este limba noastră…

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a menționat că anul acesta s-au adăugat pentru participanți două tabere noi în județele Hunedoara și Gorj celor tradiționale de la Oglinzi, județul Neamț și de la Sulina.

 

Potrivit ambasadorului României, per ansamblu, pe parcursul anului curent 1173 de copii din Republica Moldova vor participa la acest program, cu 10 mai mulți decât anul trecut. În general, pentru românii din Basarabia au fost alocate cele mai numeroase locuri în cadrul acestui program, a mai spus Daniel Ioniță:

 „Este și o formă minimă de contribuție a Guvernului României la procesul educațional, ceea ce este extrem de important. Spuneam mai devreme că eu îmi doresc ca acești copii să se întoarcă îmbogățiți spiritual, sufletește din României. Sunt convins  că își vor crea acolo prietenii. Aceste tabere prin asta sunt minunate – nu sunt copii numai din România,  sunt copii români, sau etnici români de pe întreg mapamondul. Îmi doresc ca acești copii care pleacă în tabără să fie printre cei care vor contribui în mod esențial la definitivarea drumului european al Republicii Moldova. Aceștia sunt copii noștri, ai Unirii României cu Republica Moldova înăuntrul familiei noastre unite numită Uniunea Europeană", a spus Daniel Ioniță.

Ambasadorul Daniel Ioniță a precizat că și în taberele din Republica Moldova se odihnesc copii români, una din ele fiind la Vadul lui Vodă, pe malul râului Nistru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău