16 mii de persoane din Capitală sunt în așteptarea locuințelor sociale

  • 22 Ianuarie 2018 12:18
16 mii de persoane din Capitală sunt în așteptarea locuințelor sociale

În Capitală, în jur de 16 mii de persoane sunt în așteptarea unei locuințe sociale. La nivel municipal, urmează să fie instituită o comisie care se va ocupa de distribuirea locuințelor. Informațiile au fost prezentate la ședința operativă de la Primărie, luni, 22 ianuarie, transmite IPN.

Șeful interimar al Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a declarat că în preturile de sector exisă de la 15 până la 25 de rânduri. Cei circa 16 mii de solicitanți urmează să fie informați despre necesitatea de a actualiza dosarele. Li se va comunica ce acte trebuie să mai depună. 

Petru Gontea a precizat că legislația cu privire la acordarea locuințelor sociale a fost aprobată încă în 2015, însă regulamentul de aplicare a legii a fost aprobat de către Guvern abia în 2017. La nivel de municipiu, urmează să fie instituită o comisie responsabilă de acordarea locuințelor sociale. În acest sens, a fost pregătit un proiect de decizie care urmează să fie aprobat de către Consiliul municipal Chișinău.

Lista de acte necesare pentru dosare, dar și listele persoanelor care sunt în așteptarea unei locuințe sociale vor fi publicate pe site-ul Primăriei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău