150 de acte FALSIFICATE, depistate pe Aeroportul Chișinău, în bagajul unei femei care pleca la Istanbul

  • 07 Martie 2017 12:19
150 de acte FALSIFICATE, depistate pe Aeroportul Chișinău, în bagajul unei femei care pleca la Istanbul

Poliția de frontieră au depistat pe Aeroportul Internațional Chișinău mai multe acte cu semne vădite de falsificare în bagajul unei femei, care se afla în fluxul de pasageri la cursa aeriană Chișinău-Istanbul.

Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului Poliție de Frontieră, luni, pe 6 martie, în bagajul de cală al unei cetățene Federației Ruse, în vârstă de 46 de ani, originară din orașul Dubăsari, au fost depistate aproximativ 150 de documente și acte de călătorie, cum ar fi buletine cu semne vădite de falsificare pentru apatrizi ai Republicii Moldova, pașapoarte rusești, buletine de identitate moldovenești, rusești și transnistrene, livrete militare, certificate de naștere, diplome de studii și alte documente care se presupune că urmau a fi falsificate prin diferite metode cu substituirea fotografiei și modificarea datelor personale.

Totodată, a fost depistat un carnet de notițe în care era specificat costul și timpul de realizare a documentului contrafăcut.

În prezent, persoana este reținută de către ofițerii de urmărire penală, iar documentele au fost expediate la Direcția expertiză pentru a se stabili cu exactitate care documente sunt falsificate.

În acest context, poliția de Frontieră recomandă tuturor participanților la traficul transfrontalier să manifeste maximă prudență atunci când își întocmesc actele de călătorie și să anunțe cazurile în care li se propun perfectarea acestora în mod fraudulos.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău