15 tineri ambasadori europeni au vizitat regiunea de sud a Republicii Moldova

  • 16 Februarie 2023 14:35
15 tineri ambasadori europeni au vizitat regiunea de sud a Republicii Moldova

Un grup format din 15 tineri ambasadori din România, Franța, Italia, Polonia, Suedia, Letonia, Portugalia și Marea Britanie au vizitat regiunea Cahul. Ei s-au întâlnit cu tinerii antreprenori din sudul R. Moldova, rezidenți ai incubatorului de afaceri, au vizitat un laborator digital performant din cadrul unui liceu și au participat la o dezbatere cu studenții Universității de Stat „B.P. Hasdeu”.

Vizita are loc în contextul Anului European al Competențelor, care își propune să dea un nou impuls învățării pe tot parcursul vieții, permițând oamenilor și întreprinderilor să contribuie la tranziția ecologică și digitală, sprijinind inovarea și competitivitatea.Aflați într-o vizită de trei zile în Republica Moldova, tinerii ambasadori europeni au ținut să viziteze regiunea de sud, care este astăzi un important centru economic, turistic și digital al R. Moldova. 

Însoțiți de mai mulți oficiali ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, precum și ai ambasadei Suediei, tinerii au făcut o primă oprire la Incubatorul de Afaceri din Cahul. Fondat în 2017, acesta contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri, oferind atât rezidenților, cât și potențialilor antreprenori mentorat și consultanță. 

Ulterior, tinerii au avut ocazia să viziteze Laboratorul Digital, creat în cadrul Liceului Teoretic „Piotr Rumeantev” din Cahul, cu sprijinul EU4Moldova: Startup City Cahul. Aici, 550 de elevi ai liceului au acces la 20 de calculatoare performante, o tablă interactivă, o imprimantă multifuncțională, cameră web, etc. Astăzi, în instituțiile de învățământ din regiunea de sud funcționează 9 astfel de laboratoare digitale complet echipate pentru studierea disciplinelor viitorului, urmând a fi create în timpul apropiat altele 6. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău