14 cazuri pozitive la COVID-19 printre angajații ANSA

  • 07 Aprilie 2020 15:41
14 cazuri pozitive la COVID-19 printre angajații ANSA

După ce acum o săptămână un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a fost testat pozitiv cu coronavirus, toate persoanele cu care acesta a interacționat au fost izolate la domiciliu și sunt monitorizate permanent de medicii de familie, transmite printr-un comunicat ANSA.

Unii dintre ei nu au prezentat simptome, iar alte persoane au solicitat să-și facă testul de laborator, fapt ce a permis identificarea a 14 cazuri pozitive la COVID -19 printre angajații ANSA. Actualmente toate persoanele infectate sunt internate în spital pentru tratament.

Director General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici a recomandat cu insistență ca persoanele în vârstă sau cele cu boli cronice să rămână în continuare izolați, iar la primele simptome să apeleze la medicul de familie. La fel, a dispus dezinfectarea tuturor birourilor și a întregului sediu.

“În urma depistării acestor cazuri, nu excludem ca numărul de persoane infectate să crească printre angajații ANSA. De aceea, comunicăm online cu membrii echipei și întreprindem măsuri hotărâte pentru a limita interacțiunea între noi toți. Cu regret, pe lângă aceste cazuri confirmate, mai există persoane care așteaptă rezultatul testului de laborator”, a mai spus Vladislav Cotici.

Totodată, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) dă asigurări că din 16 martie până acum nu a fost organizată nici o ședință și că administrația instituției a luat toate măsurile necesare pentru a preveni riscul infectării cu COVID-19 printre angajații ANSA.

Menționăm că pentru prevenirea și răspândirea pandemiei de coronavirus, ANSA se află in regim de carntină. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău