12 polițiști de frontieră instruiți pe linia de combatere a migrației ilegale

  • 09 Decembrie 2022 15:02
12 polițiști de frontieră instruiți pe linia de combatere a migrației ilegale

Un curs de instruire pentru polițiștii de frontieră în scopul combaterii migrației ilegale și criminalității transfrontaliere a fost desfășurat, în perioada 6 - 8 decembrie 2022, cu suportul și asistența Poliției Federale Germane.

Potrivit Poliției de Frontieră 12 angajați și-au fortificat cunoștințele în domeniul de activitate și s-au familiarizat cu experiența germană în ceea ce privește responsabilitățile echipelor de poliție, metodele și felul în care are loc controlul persoanelor, automobilelor, inclusiv și metodele utilizate în scopul combaterii contrabandei.

Formatorul cursului, expertul Poliției Federale Germane, Marc Horstmann, a organizat și exerciții practice în cadrul cărora au fost improvizate situații de consolidare a capacității de reacție și acțiune de răspuns. În acest sens,  de comun cu expertul s-au prezentat și realizat controalele de Profi-ling, procesul de stopare, comunicare, percheziție etc.

În cadrul încheierii cursului, polițiștii de frontieră au primit certificate de participare și au exprimat feedback-ul pozitiv privind calitatea acestui curs.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău