VIDEO | 11.000 de dolari și 400 EUR au fost ridicați în urma perchezițiilor efectuate pe 10 martie. Printre suspecți se numără și persoane care recent au revenit în Rep. Moldova din Turcia

  • 10 Martie 2023 16:38
VIDEO | 11.000 de dolari și 400 EUR au fost ridicați în urma perchezițiilor efectuate pe 10 martie. Printre suspecți se numără și persoane care recent au revenit în Rep. Moldova din Turcia

11.000  de dolari și 400 EUR au fost ridicați în urma perchezițiilor matinale efectuate în capitală și nordul Rep. Moldova, în dosarul dezordinilor în masă, de către angajați ai Inspectoratului Național de Investigații și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurori.

Oamenii legii au mai ridicat cătușe, substanță cu miros specific de marijuana, înscrisuri de ciornă; dar și dispozitive de comunicare și stocare a informației, potrivit unui comunicat de presă al Poliției.

Persoanele cercetate în acțiunile procesuale de astăzi sunt bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 50 ani, anterior judecați pentru escrocherii, trafic de droguri și furturi.

Printre suspecții ale căror domicilii au fost percheziționate se numără și persoane care recent au revenit în Moldova din Turcia, unde au participat la instructaj pentru provocarea dezordinilor în masă și opunerea rezistenței față de forțele de ordine, folosirea articolelor pirotehnice și aplicarea armei, în timpul protestelor ce urmează a fi organizate.

De asemenea, perchezițiile au vizat și persoane care la protestul din 28 februarie au aplicat forța față de oamenii legii care asigurau ordinea publică, precum și au blocat traficul pe traseul Cricova-Chișinau.

Dosarul dezordinilor în masă vizează acțiunile persoanelor recrutate, instruite, transportate și remunerate pentru participarea la acțiuni de destabilizare, începând din septembrie 2022. În cadrul acestora participă și tineri cu constituție atletică, în special sportivi, organizați în așa numite „grupe speciale.” Misiunea acestora ține de opunerea rezistenței violente forțelor de ordine, inclusiv cu folosirea articolelor pirotehnice și a armelor.

Partidul Sor, care a organizat protestul din 28 februarie, nu a comentat deocamdată aceste percheziții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:0,51 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău