11 persoane care ispășesc condamnarea cu închisoarea pe viață la Penitenciarul nr.17 din Rezina se află în greva foamei. Ce spune Administrația Națională a Penitenciarelor

  • 14 Noiembrie 2022 13:29
11 persoane care ispășesc condamnarea cu închisoarea pe viață la Penitenciarul nr.17 din Rezina  se află în greva foamei. Ce spune Administrația Națională a Penitenciarelor

La 14 noiembrie curent, 11 persoane condamnate la pedeapsa detenției pe viață se află în greva foamei (primii 4 condamnați începând cu 07.11.2022), declarată în formă de protest, pentru a atenționa autoritățile asupra aplicării art. 91 alin (5) din Codul penal (liberarea condiționată de pedeapsă înainte de termen), conform principiului aplicării legii mai blânde (Codul penal din redacția anului 1964), se arată într-un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

 
Din momentul declarării grevei foamei, administrația instituției penitenciare a asigurat separarea deținuților, cerință prevăzută de lege, în același timp a fost asigurată examinarea medicală a stării de sănătate.
 
Deținuții aflați la greva foamei sunt supravegheați zilnic de medicul instituției și asistați de un specialist-psiholog, astfel sănătatea și viața condamnaților nu este expusă vreunui pericol.
 
Cu referire la audiența deținuților aflați la greva foamei pentru a analiza motivele și a soluționa problema, vă informăm că a fost informată conducerea Ministerului Justiției, iar plângerile deținuților urmează a fi analizate pentru a identifica soluții corespunzătoare.
 
Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, reieșind din competențele sale funcționale, își reafirmă intenția de a asigura tuturor deținuților respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, imparțialitatea și nediscriminarea, umanismul și aplicarea tuturor mijloacelor raționale de resocializare a acestora.
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău