11 milioane de euro pentru arestarea lui Lukașenko - recompensa promisă de un opozant din Belarus

  • 28 Mai 2021 08:56
11 milioane de euro pentru arestarea lui Lukașenko - recompensa promisă de un opozant din Belarus

Opozantul belarus Valeri Țepkalo a început să strângă 11 milioane de euro pentru a-i oferi drept recompensă pentru arestarea liderului Aleksandr Lukașenko. Potrivit Radio Svoboda, în numai două zile, Țepkalo a strâns în acest scop 126.000 de euro, scrie Rador.

Fost candidat la alegerile prezidențiale desfășurate în Belarus în 2020, Valeri Țepkalo a anunțat lansarea acțiunii publice "Totul sau nimic", în cadrul căreia intenționează să strângă 11 milioane de euro, "care vor fi transferați unei persoane fizice sau unui grup de persoane într-o tranzacție protejată pentru arestarea lui Lukașenko".

Potrivit opozantului, banii vor putea fi primiți atât de către reprezentanții organelor de aplicare a legii, cât și de cei ai societății civile, care vor reuși să îl rețină pe "criminalul Nr. 1". Țepkalo îl descrie pe Lukașenko drept "un om care are legătură cu falsificarea alegerilor, cu un număr mare de crime și răpiri de persoane, care a comis multe crime împotriva umanității, inclusiv tortură și deportări ilegale". Potrivit opozantului, dacă Lukașenko este arestat, banii vor fi transferați într-un cont special.

De asemenea, Țepkalo și-a exprimat speranța că există multe persoane în sistemul belarus de aplicare a legii și în administrația publică din Belarus care înțeleg cine se află în spatele tuturor greutăților prin care trec cetățenii. Până acum, 225 de persoane au donat bani pentru arestarea lui Lukașenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău