100% Mozart cu Horia Mihail și „Pianul Călător”

  • 14 Mai 2014 13:52
100% Mozart cu Horia Mihail și „Pianul Călător”

Muzica de poveste și o poveste despre muzică, un vis devenit realitate, dar izvorât dintr-o necesitate. Despre aceasta este vorba în Turneul „Pianul Calator” , ajuns la cea a IV-a ediție.

La invitația Radio România, Horia Mihail și „Pianul Calator” a pornit la drum, de data aceasta cu destinația finală, Chișinău. Între 21 martie și 14 mai 2014, 13 orașe din România, New York-ul dar și Chișinăul au bucuria să găzduiască „Pianul călător” și pe vituozul său mânuitor, Horia Mihail.

Dacă la prima ediție, cea din 2011, turneul lui Franz Liszt, în Țările Române, însotit de un pian de concert, era cel care inspira această aventură muzicală menită să aducă bucurie melomanilor, acum obiectivul generos al proiectului este și acela de a dărui unui oraș, care nu avea un pian de concert, instrumentul, cu drept de folosință în urmatorii ani. Anul acesta, la cea de-a patra ediție, muza călătoriei muzicale este Wolfgang Amadeus Mozart, compozitorul ce și-a petrecut cei mai mulți ani din viață în turneu.

Repertoriul ales și care va fi interpretat și în această seară la Sala cu orgă, din Chișinău, este integral Mozart. În recitaluri Horia Mihail va interpreta doua rondouri, doua fantezii si doua sonate din creația mozartiana, iar în concertele cu orchestra se va afla pentru prima oara în postura de dirijor și solist în trei celebre opusuri concertante mozartiene pentru pian si orchestra.

Mozart - Fantezia in re minor K 397

Mozart - Rondo alla turca din Sonata in La major K 331

Al patrulea turneu „Pianul călător” îi oferă, așadar, lui Horia Mihail bucuria de a repeta experiențele anterioare, cu un program atractiv, cu recitaluri și concerte cu orchestră. Traseul lui va putea fi urmarit pe www.pianulcalator.ro

Oltea șerban-Pârâu,

Director al Centrului Cultural Media Radio România și director artistic al Orchestrelor și Corurilor Radio.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău