1.000 de soldați ruși au murit în Ucraina în primele două săptămâni ale anului, o cifră record

  • 20 Ianuarie 2023 11:53
1.000 de soldați ruși au murit în Ucraina în primele două săptămâni ale anului, o cifră record

Aproape 1.000 de soldați ruși au murit în Ucraina de la începutul anului 2023, o cifră record, relatează The Moscow Times. Numărul verificabil al morților din Rusia se ridică acum la 11.662 de militari, după ce alte 942 de nume au fost adăugate în perioada 1 și 17 ianuarie, a anunțat joi site-ul de știri Mediazona, care a analizat date din surse deschise. Bilanțul real al soldaților care au murit pe front de la începutul războiului ar fi în realitate mult mai mare.

„Este un super record”, a spus editorul Mediazona, Dmitry Treshchanin, într-un live pe YouTube, scrie Digi24.

„Este greu să mă șochezi pentru că lucrez cu astfel de date de aproape un an, dar 1.000 de oameni în două săptămâni este pur și simplu șocant”, continuă el.

El a legat rata mare de mortalitate de forța intensificată a Rusiei pentru capturarea Bakhmut, un oraș strategic din estul Ucrainei, unde analiștii spun că forțele ruse obțin victorii nesemnificative după luni de lupte cu pierderi grele.

Numărul morților include jumătate din cei 89 de soldați ruși mobilizați care au fost uciși într-un atac ucrainean de Revelion asupra unei cazărmi temporare din Makiivka, ocupată de ruși.

Potrivit lui Treshchanin, restul cifrelor provin de la sfârșitul anului 2022, deoarece sunt raportate cu o întârziere de două săptămâni. Baza de date a Mediazona include acum și soldați care au luptat pentru compania militară privată Wagner, ai cărei luptători reprezintă cea mai mare parte a forțelor angajate în asaltul zdrobitor de la Bahmut, a declarat Treshchanin.

Armata rusă transmitea că 5.937 de soldați au fost uciși până în septembrie 2022. Pe lângă voluntarii care monitorizează cimitirele din zeci de orașe și sate rusești, publicația folosește declarații oficiale, rețelele sociale și rapoartele din media pentru a-și actualiza cifrele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău