10 partide ș-au depus actele la CEC

  • 03 Octombrie 2014 14:04
10 partide ș-au depus actele la CEC

Zece partide politice au depus vineri, 10 octombrie, actele la Comisia Electorală Centrală pentru a fi înregistrate și a putea participa la alegerile parlamengtare din 30 noiembrie. O

rdinea partidelor în buletinele de vot va fi stabilită prin tragere la sorți, peste câteva ore. CEC va decide în decurs de 7 zile în privința înregistrării concurenților electorali. 
 
Reprezentanții a cinci partide au venit la CEC încă înainte de începerea procedurii de depunere a actelor, astfel încât ordinea a fost trasă la sorți. Primul a depus Partidul Comuniștilor. 
 
De asemenea, liderul socialiștilor Igor Dodon le-a solicitat concurenților electorali să aibă un comportament correct în Campania electorală.
 
La baza formării listei Partidului Democrat au stat alegerile interne deschise organizate de formațiune duminică, a declarat Sergiu Sârbu.

 
Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleț, a arătat că la formarea listei partidului său s-a ținut cont de mai multe principii.
 
Și lista Partidului Liberal este formată din mai multe persoanlități marcante, a declarat vicepreședintele PL Valeriu Munteanu.
 
Astăzi au mai depus actele la CEC Partidul Național Liberal, Partidul Comunist Reformator, Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Popular din Republica Moldova și Partidul Renaștere. De asemenea, Partidul Popular Creștin Democrat a anunțat că va depune actele la această oră, iar ulterior și Partidul Liberal Reformator. Amintim că pragul electoral pentru partide este, în prezent, de 6%.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău