10 orașe cu vedere la „capătul Pământului”

  • 17 Mai 2016 12:25

Ce vedere de la fereastră v-ar impresiona cel mai mult? Largul unui ocean sau priveliștea uimitoare de la înălțimea unui zbor de pasăre? Unii doresc să vadă munții, o grădină cu flori, iar alții – propria curte. Astăzi vă propunem o călătorie virtuală prin câteva locuri unde vederea de la fereastră este una uimitoare.1. Orașul Ronda Ronda este un oraș antic din provincia…

Ce vedere de la fereastră v-ar impresiona cel mai mult? Largul unui ocean sau priveliștea uimitoare de la înălțimea unui zbor de pasăre? Unii doresc să vadă munții, o grădină cu flori, iar alții – propria curte. Astăzi vă propunem o călătorie virtuală prin câteva locuri unde vederea de la fereastră este una uimitoare.

1. Orașul Ronda

Ronda este un oraș antic din provincia Málaga din Spania. Acesta se află la o altitudine de 750 de metri deasupra nivelului mării pe două platouri muntoase unite printr-un pod peste un chei situat la o înălțime de 100 de metri. Descrierea în cuvinte a priveliștii uimitoare de la ferestrele caselor localnicilor este aproape imposibilă.

2. Orașul Manarola

Acest oraș pitoresc din provincia italiană Liguria parcă ar crește din coasta muntelui. La o asemenea vedere uimitoare de la ferestră localnicii nu trebuie să mai viseze, deoarece este aceeași din fiecare casă!

3. Orașul Bonifacio

Uimitorul oraș Bonifacio se află la o altitudine de 70 de metri deasupra Mării Mediterane. Acesta este un orășel pitoresc din Corsica, situat chiar pe stânci. Probabil, locuitorii acestuia nu se mai tem demult de înălțime.

4. Orașul Cape Town



Cape Town este un port exotic de la capătul Africii, situat pe coasta Oceanului Atlantic. După acesta urmează doar Antarctica!

5. Orașul Tropea



Tropea este o stațiune unică din sudul Italiei, renumită nu doar pentru albastrul de smarald al mării, ci și pentru faptul că, aici, o parte din case sunt construite pe vârful unei stanci. Conform legendei, orașul a fost construit de Hercule care, întorcându-se din Spania s-a oprit pe frumoasa „coastă a zeilor”. Orașul s-a dezvoltat pe o faleză greu accesibilă la o altitudine de 60 de metri.

6. Orașul Sintra


Sintra este loc care a fost preamărit de romanticii secolului al XIX-lea și admirat de regii portughezi. Sintra a fost venerat de vechii celți și reconstruit conducătorii mauri. Acest oraș misterios este o adevărată bijuterie a Portugaliei.

7. Orașul Madeira



Arhipelagul tropical cu peisaje spectaculoase – Madeira – este, pe bună dreptate, numit „grădina plutitoare” sau „perla Atlanticului”. Să vizitezi locuitorii acestui loc uimitor merită fie și pentru vederea de la ferestrele caselor lor.

8. Orașul North Bondi


Această suburbie din Sydney, Australia, se înalță deasupra faimoasei plaje Bondi Beach, unde surferii vin să cucerească unele dintre cele mai mari valuri din această țară.

9. Orașul Castellfollit de la Roca


Locuitorii orașului Castellfollit de la Roca și-au ales un loc periculos în care să trăiască. Aici casele sunt amplasate pe marginea falezei, care se ridică la o înălțime de 50 de metri. Astfel, circa o mie de locuitori ai Castellfollit de la Roca trăiesc, literalmente, în case cu vedere la marginea prăpastiei.

10. Orașul Santorini


Cu aproximativ 3.500 de ani în urmă, ca urmare a unei explozii vulcanice în Marea Egee s-a format un arhipelag minunat format din cinci insule. Numele arhipelagului, Santorini, îl poartă și insula principală a acestuia. Orice persoană care a vizitat acest loc, cel puțin o dată, nu va putea să-l mai uite vreodată.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău