10 milioane de euro pentru extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă la Cahul

  • 07 August 2020 13:35
10 milioane de euro pentru extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă la Cahul

Ministerul Finanțelor, Banca germană KfW și autoritățile locale ale municipiului Cahul au semnat acordul de implementare a grantului și proiectului „UE pentru Moldova: Apă curată pentru Cahul”, în valoare de zece milioane euro, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Finanțelor, prezentul acord reprezintă un transfer de fonduri pentru implementarea proiectului, puse la dispoziția Republicii Moldova de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Anual de Acțiuni al UE în Republica Moldova pentru anul 2019. Mijloacele financiare sunt oferite prin intermediul Băncii germane KfW în baza Acordului de contribuție între UE și KfW din 19 decembrie 2019.


Acordul în cauză este menit să co-finanțeze proiectul „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul”, finanțat în baza Acordului de Finanțare și Proiect încheiat la data de 1 august 2018, între KfW, Republica Moldova și municipiul Cahul, conform căruia KfW a acordat Republicii Moldova un grant în sumă de 23,5 milioane de euro.

Entitatea implementatoare a proiectului este desemnată Agenția de Dezvoltare Regională Sud, iar termenul de debursare a resurselor de grant este 30 decembrie 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău