1 iunie - Ziua Internațională a Copilului

  • 01 Iunie 2021 09:18
1 iunie - Ziua Internațională a Copilului

Ziua internațională a copilului a fost stabilită în 1954, fiind numită Ziua Universală a Copiilor, care se celebrează la 20 noiembrie, în fiecare an, promovând colaborarea internațională și conștientizarea problemelor copiilor din întreaga lume, dar și dezvoltarea bunăstării acestora, conform site-ului https://www.un.org/, citat de Agerpres.

Organizația Națiunilor Unite marchează această zi la 20 noiembrie, data la care au fost adoptate Declarația Drepturilor Copilului în 1959 și Convenția asupra Drepturilor Copilului, în 1989. Convenția stabilește o serie de drepturi ale copiilor, între care dreptul la viață, la sănătate, la educație, la joacă, la viață de familie, protecție împotriva violenței, scrie site-ul https://www.un.org/. Convenția stabilește o serie de drepturi ale copiilor, între care dreptul la viață, la sănătate, la educație, la joacă, la viață de familie, protecție împotriva violenței.

Prin Rezoluția nr. 836, adoptată la 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a recomandat ca toate țările să instituie o Zi a copilului și a sugerat guvernelor ca această zi să să fie celebrată de fiecare țară la o dată pe care o consideră potrivită.

Și R. Moldova marchează astăzi Ziua Internațională a Copilului. Evenimentele care au fost programate pentru a se desfășura în Chișinău au fost amânate pentru 5 iunie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău